Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΜΠΙΦΤΕΚΟΥΠΟΛΗ ...

Aργησε πολύ να έρθει στην Ελλάδα. Αρχές 80 όμως κάθε γειτονιά στις μεγάλες πόλεις είχε και από ένα. Μαζί του έφερε μυρωδιά λαδιού και πολυεθυλενίου. Το Χαμπουργκεράδικο. Αν και αρκετά διαφορετικό στην αισθητική από τα αντίστοιχα Αμερικάνικα της δεκαετίας του 50, κατάφερε να μεταφέρει ανέπαφη, έστω και με καθηστέρηση 30 χρόνων,την "teenage" φιλοσοφία και να ασκεί την ίδια γοητεία στην εφηβική μας καθημερινότητα. Κάτι σαν "πρεσβεία" , 60-70 τετραγωνικών μέτρων, μιας αόριστης Αμερικής σε ελληνικό έδαφος .
Σε κάποιο από τα παρακάτω fast food, προφυλαγμένοι από την σκοτεινή καθημερινότητα του ελληνικού 80 , πιθανών πολλοί από μας εκτός από καμάκι και τσαμπουκάδες να έκαναν και το πρώτο βήμα που οδηγεί στο Rock&Roll :
Αλυσίδες: LEBEL, HAMBO
Aθήνα: Μr TRIM, ZACHS DONUTS, CARUSSEL,BEEF BURGER, STEERS, IGUANA, PACK MAN, KAGOO, TAMY'S, SILVER TOWN, FANTIKO, ALLEY BURGER, APETITO, MASKOT, GOLDEN BIRD, WENDYS, WAMMYS.
Πειραιάς: ΚΙΜΒΟ, ΑΜERICAN TOST HOUSE,TIMONIERA, DUNKIN DONUTS, LA MI, QUEEN BURGER, BURGYS
Και εκατοντάδες ακόμα που είναι δύσκολο να καταγράψει κανείς, αφού άνοιγε το ένα πίσω από το άλλο ( για περισσότερες πληροφορίες www.retromaniax.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου