Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

THΕ WANDERERS

"EIMAI στους WANDERERS,μπήκα στη δεύτερη γεννιά το 90.Είμαι από τα Ιλίσια. Η πρώτη γεννιά από αυτούς το 80 ήταν όλοι Αιγαλεώτες, πολύ μάγκες και τρελοί τσαμπουκάδες με τους "καραφλούς"(σκίνχεντς),τους "ψευτικους"(πάνκ),τους "φλώρους"(μόντς). Οι "καραφλοί" είχαν μαζί τους τσεκουρια .Οι wanderers είχαν στιλέτα και πολλοί από αυτούς λαμαρίνα κάτω απο΄το πουκάμισο ( όπως οι Αμερικάνικες συμμορίες στο Μπρονξ το 50) για να προστατεύονται από τα χτυπήματα. Όσπου στις αρχές του 90 φτάσαμε να παίζουμε ξύλο με τους φλώρους τους ravers που έκαναν το μάγκα όταν ήταν πολλοί και εμείς ένας. Θυμάμαι μια φορά στα Εξάρχεια οι Wanderers και ενώ είχαμε και κοπελιές μαζί μας τους πήραμε στο κυνήγι με τις αγκράφες. Εμείς από πίσω και αυτοί μπροστά τρέχανε και κλαψουρίζαν. Αρχές 90. Αυτοί ήταν στη μόδα εμείς διαφορετικοί. Πάντα στην Ελλάδα κοροί΄δεύουν τη διαφορετικότητα. rockabilly,teddy boy,rockers, ton up boy, όλα τα παιδιά έχουν τέτοιες ιστορίες να σου πουν. Τα στέκια ήταν τότε Θησείο, Νέα Σμύρνη, Γαλάτσι, Ηράκλειο, Κηφησιά, Περιστέρι, Αμπελόκηποι, Κυψέλη, Βικτόρια, Εξάρχεια. Έχω δει τις καλές συναυλίες, blue jeans, jive rockets, lucky charm ... δεν πρόλαβα τους Outsiders
Και στις τότε συναυλίες γέμιζε το Αν club από ροκαμπιλάδες. Σε κάθε event νόμιζες ότι βρίσκεσαι στα 50ς ή το λιγότερο σε άλλη χώρα.... όταν γύρισα από το στρατό όμως, ήμαστε στα πάρτυ 10 άτομα. Ωραία ήταν τότε, ρομαντικά και true . Και τώρα όμορφα είναι. Έχουμε το BlueFox την On Stage και πάρα πολλες μπάντες , αλλα ... δεν υπαρχει πια ο κοσμος. "
RICKY-WILDCAT
Aπό τις ξεχασμένες, άγνωστες στους περισσότερους ιστορίες του 80, είναι αυτές των συμμοριών.
Από τις αρχές του 80 μέχρι και τα πρώτα χρόνια του 90, "Ροκαμπιλάδες", "Τέντιδες", "Πάνκιδες", "Σκινάδες", "Μεταλάδες","Νιουγουε'ι'βάδες","Μο'ι'κάνια", "Κιουράδες","Τζιτζίκια" και όλες οι άλλες φυλές όργωναν την πόλη, από την Κηφισιά το Μαρούσι και το Ηράκλειο στα βόρεια μέχρι τον Πειραιά και την Γλυφάδα στα νότια και από τον Βύρωνα και το Παγκράτι στα ανατολικά μέχρι το Περιστέρι και το Αιγάλεω Δυτική Αττική, το "Μπρόνξ" της Αθήνας. Όλοι οι δρόμοι βέβαια περνούσαν από το κέντρο, την Κυψέλη, τη Βικτόρια, το Θησείο και τα Εξάρχεια.

23 σχόλια:

  1. αλλο ενοχο παρελθον ημουν το86 καπου στα περφετο πλ βικτοριας. Ημουν στους VICTORIA CATS τι αξεχαστες απιστευτες λατρεμενες στιγμες .Μπορει να με θυμασαι....ηΤιτα η κοπελια του νιαου παντως ενα εχω να πω τι μου θυμισες ρε φιλαρακι...ακομα rockabilly ακουω και στοBLUE FOX πηγα το χειμωνα ασπρισαν τα μαλλια μου εκανα παιδια τοενα 16 σαικομπιλι το αλλο ειναι4ετων μυαλα ομως δεν αλλαξα ροκαμπιλα παντρευτικα και ροκαμπιλου θα πεθανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Τιτα!!

      ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

      Διαγραφή
    2. Εσυ και Γιαννα , ''μετραγατε χοντρα''!!

      ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

      Διαγραφή
    3. Πεθανε ο Νιαου?
      Κριμα! καλο παιδι.

      --- Η Γιαννα σημερα μιλαει μονο αρχαια ελληνικα ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης κλπ κλπ κλπ το εχει δει ετσι το εργο.

      Καποιες νυχτες εκει στο σπιτικο αργα τα ξημερωματα τις θυμαμαι και χαμογελαω.
      ...οι Περιστεριωτες μαγαλοι μαγκιες μακραν...

      Rip Νικο ---ναι εκεινος ο κουκλος απ τα 2 αδελφια που εμοιαζαν με τον Ελβις.

      Διαγραφή
    4. εχετε φιλακια απο τον γελαδαρη

      Διαγραφή
  2. Νατο, επιτελους καποιος εγραψε το ονομα του χαμπουργκεραδικου 3ης Σεπτεμβριου και πλατεια Βικτωριας: " ΠΕΡΦΕΤΟ ".
    Που ησουνα βρε Τιτα ? Αν δεν σε θυμαμαι ειναι γιατι την εποχη που μιλας,θα ημουν δεν θα ημουν 12 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οδοπανα 8αρι εδω ειμαι ...ημουνα νια και γερασα ασπρισαν τα μαλλια μου .....μα γνωση δεν εβασταξα για τα γεραματα μου rockabilly μεχρι τον λακκο μου γιατι στα κοκαλα μου εχει ενσαρκωθει σαν μεταστατικος καρκινος... πολυ black. αλλα ετσι ειναι tita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 90 ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΑΝΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ WANDERERS (ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝΕ ΤΟ Be Bop A Lula she's my baby)
    ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝΑ ΠΑΝΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ STRAY CATS
    ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AAAA.....ρε πουστη μου!!!Ραντεβου στο υπογειο μπιλιαρδαδικο στην κυψελη(δεν θυμαμαι ονομα) με νιαου,περι,μπερεκους και αλλους που δεν θυμαμαι!!Bloue fox Αιγαλεω και σε ενα clumb στο Θησειο!!!!ατελειωτες νυχτες Rock n Roll και τρελας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπογειο μπιλιαρδαδικο , ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ , Αγ. Μελετιου. Οι αλλοι...Στα'ι'κ , Τηλκιαριδης . Τοπολιανακης , Κυπς , Βλαχος , Γιαννα , εγω.

      ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

      Διαγραφή
    2. Χαιρετισμούς ρε παλιέ!!...L.A. TEDS.

      ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

      Διαγραφή
    3. ...Ντουράκης, Τράικος, Βασίλης από Θησείο, Τάσος από Κυψελη, Γιώργος horex, Σπύρος chief.........

      ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

      Διαγραφή
    4. Τους Χαιρετισμούς σε όλα τα καλά παιδιά, σε παλιούς φίλους και γνωστούς L.A TEDS και VISTORIA CATS. Νa είστε Γεροί και Δυνατοί. Picasso.

      Διαγραφή
  6. teddy boys black rose peristeri..oi prwtoi sthn ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oi peristeriwtes oi teddy boys moirazan faltsetes se mapes tote eidika sth limpo...hmastan punkides tote sto peristeri alla h omada black rose htan tote oloi trelakides opou pigenan ta gamagan ola...alles epoxes tote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ROCK 'n' ROLL RULES O.K. , ρε WANDERER!

    ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. rip Νιάου και Νίκο!

    ΤΟΛΗΣ - VICTORIA CATS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Teddy Boys - Black Rose N4000/59. Λόφος Αξιωματικών. Περιστέρι. Τους έχω σε φώτο. Πρέπει να θυμηθώ τα ονόματα. Θα μιλήσω στο τηλ με τον Λουδοβίκο. PICASSO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε ξέρω πάντως το παλικάρι στη φώτο είναι ο Κώστας ο Αλεξόπουλος, παλιός καλός φίλος μέλος της "Galinis Boys" (όπως κι εγώ) εκείνα τα χρόνια. Το τι ξύλο έπεφτε τότε στους δρόμους της Αθήνας δεν περιγράφεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή